maanantai 2. huhtikuuta 2018

Pääsiäisen sitruuna-lakritsimuffinssit


Sitruuna ja lakritsi täydentävät loistavasti toistensa makuja. Tänä vuonna tästä makuparista saatiin nauttia pääsiäisen kahvipöydässä. Alunperin oli tarkoitus leipoa juustokakkua, mutta päädyin lopuksi muffinsseihin. En löytänyt netistä sopivaa ohjetta näihin, sillä suurimmassa osassa lakritsia löytyi vain kuorrutteesta. Sovelsin reseptin yhdistämällä kolme löytämääni ohjetta keskenään ja lopputulos onnistui hyvin. Valion sitruuna-lakritsirahkasta sai jo pienen lakritsin maun, mutta halusin makua vieläkin enemmän. Leikkasin kick-lakritsista pienet palat muffinssien keskelle, lopputuloksena ihana lakritsisydän.

Muffinsseissa maistui sopivassa suhteessa sitruuna ja lakritsi. Ilman kuorrutetta olisi sitruunan maku jäänyt liian vaisuksi, joten ei kannata jättää sitä tekemättä. Koristeina olin mielessäni kuvitellut hienon pääsiäisruohon, mutta kuten kuvassa huomaa niin hieman pieleen meni. Sitruunatuorejuustossa on pieniä sitruunanpaloja, jotka tukkeuttivat ruohotyllan. Lopputuloksena olin saanut rikottua kaksi pursotuspussia ja onnistunut tekemään kolmeen muffinssiin epämääräisen näköistä ruohosotkua. Loppuihin levitinkin vain veitsen avulla kuorrutetta. Maku oli onneksi hyvä, ulkonäöstä viis.. :)

16 kpl muffinsseja

2 sitruunan kuoriraaste
½dl sitruunamehua
1prk sitruuna-lakritsirahkaa
2 kananmunaa
50g voita
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2½dl sokeria
4 kick-patukkaa

Kuorrutus:
200g sitruunatuorejuustoa
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
pastaväriä

Pese sitruunat huolellisesti. Raasta 2 sitruunan kuori ja purista ½dl mehua. Sekoita joukkoon sitruuna-lakritsirahka, kananmunat ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sekoita sähkövatkaimen avulla tasaiseksi taikinaksi. Leikkaa kick-patukat neljään osaan. 

Lusikoi taikinaa muffinivuokiin puoleen väliin asti. Paina keskelle yksi pala kick-lakritsia ja peitä lakritsipala taikinalla. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä. Anna muffinssien jäähtyä täysin kylmäksi. 

Valmista kuorrute. Notkista sitruunatuorejuusto, lisää joukkoon tomusokeria ja vaniljakreemijauhetta, kunnes seos on sopivan jämäkkää. Pursota seosta joko ruohotyllan avulla tai levitä pintaan veitsellä. Koristele suklaamunilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti