lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen sitruunajuustokakku


Halusin pääsiäisen kunniaksi tehdä sitruunaisen juustokakun ja tiesin tismalleen minkälaiset koristeet tähän teen. Netissä pyörii todella paljon juuri tämän näköisiä kakkuja ja nämä sopivatkin upeasti pääsiäisen leivontaan. Sitruuna teki kakusta ihanan raikkaan ja keväisen oloisen.

Kakku on tehty halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
150g Digestive-keksejä
50g margariinia

Täyte:
3 liivatelehteä
2dl vispikermaa
1½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu

Koristeet:
1/4dl vispikermaa
1½ purkkia Caprice-keksejä
värikkäitä irtokarkkeja

Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurun kanssa. Levitä keksimuruseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 18cm). Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit. Notkista tuorejuusto ja lisää kermavaahdon joukkoon. Raasta kahden sitruunan kuori ja lisää täytteeseen. Purista yhdestä sitruunasta mehu, kiehauta kattilassa ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä kakun reunoille. Leikkaa keksit sopivan korkuiseksi ja kiinnitä kakun reunoille. Koristele kakun keskusta värikkäillä irtokarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti