Tämän voileipäkakun leivoin mummulle syntymäpäivien kunniaksi. Olen jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla pullahiiren blogista löytämääni lohivoileipäkakkua kahvikakkuvuokaan tehtynä. Tämä on monesti jäänyt toteuttamatta, koska itse en syö kalaa, mutta nyt oli loistava hetki kokeillä tätä reseptiä. Kysyin myöhemmin kakkua maistaneilta oliko se hyvänmakuista ja ainakin sitä paljon kehuttiin. Täytyy siis luottaa siihen!
Kakkua kootessa vuokaan oli täytteet erittäin löysiä ja alkoi pelottamaan, että mitäs jos kakku ei pysy kasassa sen jälkeen kun se kumotaan tarjoilulautaselle. Pelko oli kuitekin turha ja kakku pysyi erittäin hyvin koossa. Aion kyllä jatkossakin tehdä voileipäkakkuja kahvikakkuvuokaan, saa hieman vaihtelua tavallisiin voileipäkakkuihin verrattuna!
700g ruispaahtoleipää
1-2dl maitoa kostutukseen
Lohitäyte:
250g lämminsavulohta
300g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
½ ruukkua tuoretta tilliä
valkopippuria, suolaa
Kananmunatäyte:
1 keitetty kananmuna
150g ranskankermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
100g raejuustoa
½ ruukkua tuoretta tilliä
valkopippuria, suolaa
Kuorrute:
200g ranskankermaa
2dl vispikermaa
Koristeet:
lämminsavulohta (vajaa 50g)
sitruunaa
kurkkua
tilliä
Vuoraa kahvikakkuvuoka sisäpuolelta tuorekelmulla huolellisesti, jotta valmis kakku on helppo kumota vuoasta pois.
Valmista kalatäyte. Pilko lämminsavulohi pieneksi, hienonna tilli ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Nosta jääkaappiin odottamaan toisen täytteen valmistamisen ajaksi.
Valmista kananmunatäyte. Keitä yksi kananmuna. Murskaa kypsä kananmuna haarukan avulla kulhoon, hienonna tilli silpuksi ja sekoita kaikki aineet keskenään. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Nosta täyte hetkeksi jääkaappiin.
Voit valmistaa täytteet myös monitoimikoneessa. Täytteiden lopputulos on tällöin hieman löysempää.
Leikkaa ruispaahtoleivistä reunat pois. Leikkaa leivistä sopivan kokoisia paloja kerrokseksi vuoan pohjalle. Kostuta leivät maidolla ja levitä päälle puolet kalatäytteestä. Lisää uusi leipäkerros, kostuta ja levitä päälle puolet kananmunatäytteestä. Jatka näin vielä lopuille kala- ja kananmunatäytteille. Lisää viimeiseksi vielä leipäkerros, kostuta ja suojaa kakku kelmulla tai foliolla. Laita kakun päälle kevyt paino ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kumoa kakku suoraan tarjoilulautaselle ja poista kelmut ympäriltä. Valmista kakun kuorrute. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi ranskankerma ja vispikerma. Levitä kerma-rahkaseos kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti