lauantai 14. helmikuuta 2015

Parsakaali-aurapiirakka


Jos pidät parsakaalista ja juustosta, pidät myös tästä piirakasta. Tämä piirakka menikin itsellä heti lempipiirakoiden kärkeen. Kaikenlisäksi tämä on naurettavan helppo tehdä!

Pohja:
150g voita tai margariinia
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1½dl juustoraastetta
200g kermaviiliä

Täyte:
450g parsakaalia
140g aurajuustoa
4dl juustoraastetta
2,5dl mustapekka-ruokakermaa
3 kananmunaa

Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini yhdessä jauhoseoksen kanssa. Lisää joukkoon juustoraaste. Sekoita kermaviili nopeasti sekoittaen, älä vaivaa taikinaa. Laita taikina jääkaappiin noin tunnin ajaksi "jähmettymään". Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi ja nosta voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte. Kypsennä parsakaaleja vedessä tai vesihauteessa, kunnes ne ovat al dente. Kaada parsakaalit kulhoon, murusta joukkoon aurajuusto ja lisää myös juustoraaste, mustapekka-ruokakerma ja kananmunat. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Oi että miten hyvältä näyttää ja kuulostaa :) Olisi varmasti ihan minun makuuni!

    VastaaPoista