maanantai 28. lokakuuta 2013

Minttu-krokantti kakku

200g tummaa suklaata
175g voita
1dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
3 kananmunaa

Kuorrute:
200g minttu-krokantti suklaata
1dl kermaa
1rkl voita

Sulata tummasuklaa ja voi kattilassa, jäähdytä. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja kananmunan keltuaiset keskenään. Lisää joukkoon voi-suklaaseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti sekoitellen muun taikinan joukkoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Sulata kuorrutteen aineet kattilassa. Kaada hieman jäähtyneen kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti