maanantai 30. syyskuuta 2013

Mustikka-murupalat


Taikina:
55g voita
1 3/4dl sokeria
1 kananmuna
1tl vanilja-kreemijauhetta
5dl vehnäjauhoja
2 1/4tl leivinjauhetta
½tl suolaa
2dl maitoa
½ litraa mustikoita

Murupäällinen:
85g voita
reilu 1dl sokeria
½tl kanelia
reilu 1dl vehnäjauhoja
1/4tl suolaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmuna ja vanilja-kreemijauhe. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää voi-sokerivaahtoon vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Kääntele lopuksi joukkoon mustikat. Kaada taikina vuokaan.

Valmista muruseos nyppimällä ainekset keskenään. Murustele taikinan päälle. Paista 175 asteessa 40-45 minuuttia, kunnes päällinen on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä ja leikkaa kuutioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti