perjantai 1. maaliskuuta 2019

Maailman parhaat suklaahippukeksit



Parhaimmat keksit ovat reunoilta rapeat ja keskustan täytyy olla ihanan sitkeä. Koostumuksen ollessa täysin oikeanlainen, pitää saada vielä maku täydelliseksi. Subwayn keksit täyttävät nämä kriteerit ja olenkin monesti skipannut leipävaihtoehdot ja ostanut vain näitä herkkukeksejä. (jostain syystä myyjiltä saa tässä kohtaa pitkän ja ihmettelevän katseen..) Olen googlesta yrittänyt etsiä subwayn tyylisien keksien reseptiä, muutamia testaillutkin, mutteivat ne ole olleet lähelläkään haluttua lopputulosta. Facebookin leivontaryhmästä bongasin näiden keksien reseptin, joka löytyy täältä. Ja kyllä, kuten otsikkokin jo antaa ymmärtää; maailman parhaimpien keksien ohje on löytynyt!!

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty fazerin uutuus dumle-suklaata. Tein yhden satsin dumle-versiona ja toiseen laitoin suklaahippuja + värikkäitä suklaarakeita. Näihin kekseihin voi laittaa mitä tahansa lempisuklaata, kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä, kunhan määränä on aina 175g.  

En usko, että nämä keksit meillä montaa päivää säilyvät. (vaikka kaksinkertaisena tehtynä niitä tuli 40kpl, heh..) 

20kpl keksejä

125g voita
1,25dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1½rkl vaniljasokeria
½tl suolaa
0,75tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa

175g Fazer dumle-suklaata 
TAI
175g suklaahippuja + värikkäitä suklaarakeita

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne nuolijan avulla taikinan joukkoon. Mikäli käytät dumle-suklaata, rouhi karkeaksi rouheeksi ja lisää joukkoon. Tai lisää suklaahiput ja värikkäät suklaarakeet joukkoon. Kääri taikina tuorekelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa puolen tunnin ajan.

Leikkaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä kaksi, noin 20cm mittaisia pötköjä. Leikkaa molemmat pötköt 10 palaan. Aseta leikkuulaudan pinnalle tuorekelmua ja nosta leikatut kiekot kelmun päälle. Laita palat pakastimeen puoleksi tunniksi. 

Aseta jäiset kiekot uunipellille leivinpaperin päälle. Yhdelle pellille mahtuu 10 keksiä. Paista 150 asteessa 18-20 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Keksit saattavat näyttää uunista ottamisen jälkeen vielä raaoilta, mutta jähmettyvät uunista oton jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti