torstai 18. elokuuta 2016

Mustaherukkajuustokakku


Parhaat juustokakut syntyvät lähes poikkeuksetta raikkaista marjoista tai hedelmistä. Tämäkään mustaherukkainen kakku ei ollut poikkeus, niin hyvää! Sain naapureilta vielä tuoreita mustaherukoitakin kakkuun käytettäväksi. Täytteestä tuli myös erittäin pehmeän makuinen, mascarponen ja turkkilaisen jogurtin myötä. Tuota yhdistelmää pitää kyllä kokeilla muissakin kakuissa, sen perinteisen tuorejuuston sijasta.

Maultaan kakku on erittäin raikas ja mustaherukkainen. Suunnittelin aluksi, että olisin siivilöinyt marjat jolloin täytteestä olisi tullut silkkisen sileä. Onneksi en kuitenkaan näin tehnyt, pieniä mustaherukan paloja täytteessä ei huomannut lainkaan. Jos pidät juustokakuista ja mustaherukoista, pidät myös tästä kakusta!

Pohja:
200g Digestive-keksejä
50g voita

Täyte:
2½dl Flora vispiä
1dl sokeria
1½rkl vaniljakreemijauhetta
250g mascarponejuustoa
200g turkkilaista jogurttia
5dl mustaherukoita
6 liivatelehteä

Koristeet:
2dl kuohukermaa
sokeria ja vaniljakreemijauhetta maun mukaan
1½dl mustaherukoita

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, sivele reunat öljyllä.

Murskaa digestivet hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita aineet keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri ja vaniljakreemijauhe. Sekoita keskenään mascarponejuusto ja turkkilainen jogurtti ja yhdistä kermavaahdon joukkoon. Soseuta mustaherukat. Kuumenna mustaherukkasoseesta reilu ½dl mikrossa ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana lopun mustaherukkasoseen sekaan ja tämän jälkeen muun täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Vatkaa pursotuksia varten kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljakreemijauheella. Purista n. 1dl mustaherukoita siivilän läpi vaahdon joukkoon, kermavaahto saa hieman makua. (voit käyttää myös elintarvikeväriä, jos haluat pursotuksiin väriä). Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Pursota tähtityllan avulla kuvioita kakun reunaa pitkin. Halutessasi voit koristella kakkua vielä kandeeratuilla mustaherukoilla (½dl mustaherukoita) pyörittelemällä niitä ensin kananmunan valkuaisessa ja tämän jälkeen sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti